نکاتی درباره طراحی کارت ویزیت شفاف
اگر میخواهید در همان نگاه اول مشتری را غافلگیر کنید، یک کارت ویزیت شیشه ای به او بدهید! این نوع کارت ویزیتها به خاطر طراحی خاصی که دارند، به خوبی جلب توجه میکنند و باعث میشوند مخاطب شما، در برخورد اول با یک برندینگ قوی رو به رو شود. اما این کارتها چگونه طراحی میشوند و چه مزایایی دارند؟ در این مطلب از مجله آیآر چاپ به نحوه طراحی کارت ویزیت شیشه ای و معرفی انواع آنها خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
چرا کارت ویزیت شیشهای؟
یکی از بهترین راهها برای در خاطر ماندن مشتری، دادن کارت ویزیت به اوست. حالا اگر طراحی این کارت ویزیت خاص باشد، شما تا مدتها در ذهن مشتری خود میمانید. کارت ویزیت شفاف به خاطر جنس متفاوت و نحوه اجرای خاصی که دارد، احتمال جذب مخاطب را بالاتر میبرد. از طرفی هم، هزینه چاپ آن اختلاف قیمت چندانی با چاپ کارت ویزیت ساده ندارد. به همین خاطر انتخاب خوبی برای کسب و کارهای جدید و خلاق است.
مزیتهای این نوع کارت ویزیت هم نسبت به سایر انواع آن، بیشتر است. کارت ویزیتهای شیشهای عرق نمیکنند، در واقع ضد آب هستند. به همین خاطر شانس بیشتری برای سالم ماندن در دست مشتری برای آنها وجود دارد. به علاوه به خاطر جنس منعطفشان، دیرتر شکسته و کهنه میشوند. از آنجایی که لبههای این نوع کارت ویزیت معمولاً به صورت گرد طراحی میشوند، بهتر هم در جیب جای میگیرند و تیزی نوک کارت به جایی گیر نمیکند. اما نحوه طراحی کارت ویزیت شیشه ای به چه صورت است؟ چه انواعی از این نوع کارت ویزیت در بازار رایج است؟
انواع کارت ویزیتهای شیشهای
شفاف بودن این نوع از کارت ویزیتها باعث میشود که فقط یک روی آنها مورد استفاده قرار گیرد. در واقع شما برای یک رو، طرح مورد نظر خود را آماده میکنید تا پس از چاپ، از دو طرف همان طرح دیده شود. اینکه این آمادهسازی چگونه باید انجام شود را در ادامه بررسی میکنیم، اما قبل از آن بهتر است انواع کارت ویزیتهای شیشهای را بشناسید:
کارت ویزیت پی وی سی شیشه ای
این کارتها به صورت شفاف و نیمه شفاف، روی جنس PVC چاپ میشوند که به صورت براق و بدون بافت هستند. چاپ کارت ویزیت پی وی سی شیشه ای به صورت 4 رنگ دیجیتال و با کیفیت بالا انجام میشود.
کارت ویزیت شیشهای برفکی
نوع دیگری از این کارت ویزیتها که اتفاقاً طرفداران زیادی هم دارد، برای طرحهایی با رنگ روشن بسیار مناسب است. کارت ویزیت شفاف برفکی که کمی بافت یا Texture برفکی دارند، هزینه بیشتری برای چاپ میبرند اما نتیجه بسیار خوبی به همراه دارند.
کارت ویزیت شفاف طلاکوب
جنسی عالی با طرحی متفاوت. اگر میخواهید لاکچری بودن برند خود را برسانید یا یک طرح مینیمال اما جذاب روی کارت ویزیت خود بزنید، به سراغ کارت ویزیت شفاف طلاکوب بروید. معمولاً یک نوشته یا طرح در کل کارت را به این صورت در میآورند اما امکان طلاکوب کردن کل کارت نیز وجود دارد.
کارت ویزیت شیشهای پلکسی
مهم ترین تفاوت کارت ویزیت شفاف پلکسی با سایر انواع کارت ویزیت شیشهای در جنس آن است. این نوع کارتها انعطافپذیری ندارند و با ضخامت یک میلیمتری، بیشتر شبیه به کارتهای بانکی اما به صورت شفاف هستند. چاپ این نوع کارتها به صورت ۵ رنگ دیجیتال انجام میشود که پیشنهاد میکنیم رنگ پنجم را سفید در نظر بگیرید تا نتیجه بهتری حاصل شود.
کارت ویزیت شفاف مات
بر خلاف کارت ویزیتهای پلکسی، کارت ویزیت شفاف مات از جنسی منعطف ساخته میشود که بافت شنی ریزی هم دارد. این کارتها در عین شفاف بودن، کمی مات هستند که برای رنگهای روشن و همینطور طرحهای پیچیدهتر، مناسب به نظر میآیند.
نحوه طراحی کارت ویزیت شیشه ای
احتمالاً شما هم با دیدن این تصاویر و خواندن این توضیحات، مشتاق شدهاید که به سراغ چاپ کارت ویزیت شیشهای بروید. اگر تجربه کار با نرم افزارهای گرافیکی را داشته باشید، طراحی چنین کارتهایی کار سختی نیست. نحوه طراحی کارت ویزیت شیشه ای به طور کلی چند نکته دارد که در صورت رعایت این موارد، به مشکلی بر نمیخورید.
اول اینکه حداقل کیفیت فایلی که ایجاد میکنید باید 300 پیکسل در اینچ باشد. فرقی ندارد کار طراحی کارت ویزیت را در نرم افزار فتوشاپ یا ایلاستریتور یا چه ادیتور گرافیکی دیگری انجام میدهید، مطمئن شوید در هنگام ایجاد سند جدید، 300ppi را تنظیم کنید. مورد بعدی، حالت رنگی یا همان Color mode فایل شماست. قبلاً در مطلب تبدیل عکس RGB به CMYK، درباره مُدهای رنگی و لزوم استفاده از مُد CMYK برای چاپ توضیح دادیم. اما در اینجا نیز به صورت خلاصه به آن اشاره میکنیم.
فایلی که میسازید باید حتماً به صورت CMYK باشد. چون در غیر اینصورت اختلاف رنگ زیادی را بین تصویر و خروجی چاپی شاهد خواهیم بود. همچنین عمق رنگی را روی 8 bit تنظیم کنید. مقادیر بالاتر برای چاپ نیاز نمیشود. نکته آخر برای ساخت سند مورد نیاز طراحی کارت ویزیت شیشهای، سایز آن است. طرحی که برای چاپخانه ارسال میکنید باید دقیقا ۸/۵ سانتی متر در ۵/۵ سانتیمتر باشد. این اندازه شامل 5 میلی متر حاشیه امن برش میشود که باید محتوای اصلی از لبههای کار داشته باشد تا مشکلی در حین برش پیش نیاید.
تعریف کردن فضای امن برش
بعد از اینکه فایل را با موارد گفته شده ایجاد کردید، پیشنهاد میکنیم از خط کشهای راهنما برای مشخص کردن حاشیه امن برش استفاده کنید. اگر با فتوشاپ یا ایلاستریتور کار میکنید، کافیست به سراغ منوی View بروید، گزینه New guide Layout را بزنید. از این گزینه معمولاً برای تقسیمبندی مساوی صفحه به چند سطر و ستون استفاده میشود. اما برای مشخص کردن 5 میلی متر حاشیه، کاری به سطر و ستونها نداریم.
در کادری که ظاهر میشود، تیک گزینههای Row و Column را بردارید تا فقط بخش margin در قسمت پایین کادر باقی بماند. حالا در تمام کادرهای موجود در بخش margin، 0.5 cm را وارد کنید. از آنجایی که احتمال زیاد واحد اندازهگیری سیستم شما به صورت پیشفرض روی اینچ تنظیم شده است، حتماً cm به نشانه سانتیمتر را وارد کنید تا اندازه به درستی زده شود. بعد از وارد کردن نیم سانتی متر در چهار طرف، خطوط راهنما مشخص میشوند. این کار را میتوانید با استفاده از گزینه new guide هم انجام دهید، اما زمان بیشتری میبرد.
حالا شما باید المانهای طراحی خود را داخل این فضا انجام دهید. یعنی اگر قرار باشد کارت ویزیت شما بکگراند (تصویر پس زمینه) داشته باشد، کل کارت را با آن میپوشانید. اما اگر بخواهید متن یا لوگویی در قسمتی از کارت قرار دهید، آن را در داخل فضای امن میگذارید. با اینکار مطمئن میشوید که کارت ویزیت شما بعد از چاپ، هیچ زدگی یا برش اشتباهی نخواهد داشت.
توجه به نوشتههای روی کارت
همینطور که تا اینجا دیدید، نحوه طراحی کارت ویزیت شیشه ای تفاوت چندانی از نظر ساختار با یک کارت ویزیت معمولی ندارد. اما از آنجایی که طرح قرار است به صورت Transparent یا شفاف پرینت شود، بهتر است بعضی نکات را مدنظر قرار دهید. اول اینکه به طور کلی سایز نوشتههای موجود در کارت ویزیت نباید از 7 پوینت کمتر شود. چون ابعاد کار کوچک است و سایز نوشته کمتر از این اندازه، خوانا نیست. درباره کارت ویزیتهای شیشه ای حتی بهتر است این حداقل را کمی بالاتر هم ببرید. چون بی رنگ بودن کارتها، ممکن است کمی خطای خوانایی را بیشتر کند. رنگ نوشتهها را هم تا جایی که میتوانید تک رنگ انتخاب کنید. یعنی به جای استفاده از گرادیانت یا خط دور برای نوشتههای خود، رنگهای شارپ و یکدست استفاده کنید. اگر میخواهید عنوان کسب و کار یا برندتان بیشتر به چشم بیاید، پیشنهاد میکنیم آن را طلاکوب کنید.
استفاده صحیح از رنگها
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید بحث رنگهایی است که به کار میبرید. فضای رنگی تصویر با چاپ متفاوت است. در تصویر ما نورهای رنگی قرمز، سبز و آبی را میبینیم که در واقع همان مُد رنگی RGB هستند. اما در چاپ با پودر یا جوهرهای رنگی رو به رو هستیم که معمولاً ۴ رنگ آبی فیروزهای، ارغوانی، زرد و مشکی دارند که به اختصار CMYK گفته میشود. حالا اگر رنگهایی که انتخاب میکنید، درصد زیادی رنگ اصلی داشته باشد، احتمال اینکه آن غلظت یا شدت رنگی که در مانیتور میبینید را در هنگام چاپ نبینید، زیاد است.
به همین خاطر پیشنهاد میکنیم برای طراحی خود، به سراغ کدهای رنگ چاپ بروید یا از یک مانیتور کالیبره شده برای تست رنگها استفاده کنید. در نهایت فایل خود را به صورت یک تصویر با پسوند Jpg یا Tiff برای آیآر چاپ ارسال کنید تا در اسرع وقت سفارشتان آماده و برای شما ارسال گردد. در صورت وجود هرگونه سوال هم میتوانید با همکاران ما در مجموعه تماس بگیرید یا در انتهای این صفحه، نظرات خود را با ما در میان بگذارید. سپاس از همراهی شما.